Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

de vio_dreams in Porc, 28 Feb 2013 | 14759 vizualizari

 

o reteta clasica, ardeleneasca, intr-o viziune putin mai moderna

 

INGREDIENTE

pentru muschi:

  • 1 muschi de porc cca 1 kg
  • 200 ml vin alb
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingura condiment pt carne de porc
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • piper
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic

pentru sosul de mere:

  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml vin alb

pentru garnitura:

  • 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condiment pt legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de mere si legume sote:

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.

Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.

Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic.

Dam la cuptor din nou pentru 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

Scoatem muschiul din tava, acoperim cu folie de aluminiu si il lasam cateva minute sa isi lase aromele apoi taiem felii.

Cat sta muschiul in cuptor pregatim sosul de mere. Curatam merele si le taiem cubulete mici. Le sotam in unt pana incep sa se inmoaie.

Adaugam zaharul brun si le lasam pe foc inca 2 minute.

Mixam compozitia, adaugam vinul si dam intr-un clocot.

Sotam legumele in unt si asezonam cu condimentul pentru legume.  Dupa gust mai puteti adauga sare si piper.

 Asezam pe un platou si servim.

TIPS-URI

1

Legumele nu trebuiesc lasate foarte mult, trebuie sa isi mentina culoarea si sa fie usor crocante, nu trebuie sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si legume sote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc in stil chinezesc